Butiksräknare viktigt, både utomhus och inomhus

Om du vill ha full koll på hur det går för din utomhusförsäljning kan det vara bra att skaffa en besöksräknare utomhus. En sådan kan ge dig välbehövlig översikt över en rad olika statistiska parametrar som är fundamentala för en butiks kommersiella välmående.

Det är viktigt med mätbar information med maximal tillförlitlighet. Det funkar inte att chansa, eller gissa sig fram, utan bara hårda fakta och reella siffror är till nytta i det här sammanhanget.

Butiksflödet i en butik varierar mycket, både från säsong till säsong, närhet till lönehelg, men också under dagen. Det kan därför vara svårt att ha koll på hur många kassor man ska ha öppna, eller hur stort antalet kunder är i relation till säkerhetsparametrar. Om det är för många kunder i butiken kan man tillfälligt behöva stänga dörrarna.

Besöksräknare utomhus ger koll

Besöksräknare hjälper dig också ha koll på hur stor försäljningen är, och det går att söka fram säljtoppar i historiken. Det finns modeller för användning både inomhus och utomhus. De är lättinstallerade och kan utan problem installeras av era tekniker.

Du får också koll på hur många besökare som också blir kunder, dvs konverteringsgrad. En annan viktig siffra att ha koll på i det här sammanhanget är hur stor butikens tillgänglighet är, dvs hur mycket tid personalen får med varje kund.

Den här sortens teknologi skänker också översikt över hur kunderna rör sig i butiken, vilka vägar de tar, vilket ger möjlighet till effektiv planering av butiken.  Den interaktiva aspekten av butiken kan då optimeras, dvs placering av varor och erbjudanden.​